Dato: 21-09-2021
Tid: 09.00 - ca.17.30
Sted: Afgang fra Odins Plads

Bustur til Moesgård Museums udstillinger, bl.a.om neandertalere, og Kulturmuseet i Vejle med udstillinger bl.a om Pigen fra Egtved

Turledere: Anni Møller-Christensen og Jacob Bastholm.

Første mål er Moesgård Museum, hvor vi ankommer lidt over kl. 11 og kan spise vores medbragte mad i det fri eller i bussen. Fra kl. 12- 14 har vi adgang uden guide til museet og dets udstillinger.

Vi vil især pege på særudstillingen Neandertaler – i mammutjægernes land, der fortæller om neandertalernes liv, om mødet mellem neandertalere og Homo sapiens, det moderne menneske, og om, hvad dette møde har betydet for menneskets kulturelle og genetiske udvikling. Neandertalerne er vores nærmeste uddøde slægtning, og levede i Eurasien i det lange tidsrum mellem 300.000 og 40.000 år siden. Udstillingen giver et mere nuanceret billede af neandertaleren end det gængse.

Kl. 14 kører bussen os  til vores andet mål: Kulturmuseet i Vejle. Vi har fri adgang fra ca 14.45 til kl.16, hvor vi kan gå rundt i museets udstillinger, bl.a. udstillingen Pigen fra Egtved. Det er i år 100 år siden denne meget berømte bronzealderpige blev fundet med en enestående velbevaret og spændende dragt og et stort flot mavesmykke. Hun døde 16-18 år gammel omkring 1370 før Chr. Tolkningerne har været mange og meget omdiskuterede, også helt aktuelt. Kom hun fra Sydtyskland eller Skandinavien?  Var hun en kultisk danserinde i kortærmet bluse og miniskirt? Var barnet ved hendes side hendes eget? Hvad lå der i øvrigt i egekisten? Dette og meget mere giver udstillingen nogle bud på.

Kl. 16 kører vi mod Ribe. Medbring selv frokost, drikkevarer og egen kaffekop. Der vil blive serveret kaffe og sødt undervejs.

Pris: 300 kr. pr. person for medlemmer af Det antikvariske Selskab, Esbjerg og Omegns Museumsforening og Museumsforeningen for Fiskeri- og Søfartsmuseet.
Beløbet dækker transport, entré og kaffe undervejs.
Medbring mundbind, coronapas eller gyldig negativtest, hvis de aktuelle bestemmelser kræver det.
Tilmelding til Anni Møller-Christensen på mobilnr. 21 92 49 95 fra 30/8- 7/9. Telefonsvarer kan ikke benyttes.