Dato: 01-10-2022
Tid: 12.00 til ca.16.30
Sted: Odins Plads, Ribe
Den 25. juni indvies det nye FLUGT museum i Oksbøl. 
Den russiske hærs angreb på Nazityskland i krigens sidste måneder skabte meget store flygtningestrømme. En lille del kom til Danmark, - men i dansk sammenhæng var det mange. Vi har hverken før eller siden modtaget så mange flygtninge på én gang. 
Verden oplever i disse år de største flygtningestrømme nogensinde. Krig og forfølgelse driver mennesker på flugt mod overlevelse, sikkerhed og nye hjem. Stærke billeder fylder i medierne, meninger flyver mellem politikere, og debatten er allestedsnærværende. Derfor er det ikke kun tidligere tiders flygtninge, vi møder i FLUGT. - Det er også de flygtninge, der kommer til Danmark i dag.
FLUGT vil formidle de helt universelle problemstillinger, følelser og mange nuancer, der knytter sig til dét at være et menneske på flugt. Dengang som i dag.
 
Det nye museum er tegnet af verdenskendte BIG – Bjarke Ingels Group og er arkitektur i en klasse for sig.
 
Pris: 240 kr. pr. person for medlemmer af Det antikvariske Selskab, Esbjerg og Omegns Museumsforening og Museumsforeningen for Fiskeri- og Søfartsmuseet. Beløbet dækker transport, entré og ½ times introduktion til museet og udstillingerne. Tilmelding til Dan Møller på mobilnr. 3011 1106 fra 19/9- 28/9. Der kan IKKE benyttes telefonsvarer.